Tools
Register Login

www.ambulantavrancea.ro

You are here: Home » Structura » Dispecerat
Thursday, 08 Dec 2022

Dispecerat

Write e-mail Print PDF


Dispeceratul Integrat ISU - SAJ - SMURD este parte a proiectului Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Sănătăţii şi a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi face posibilă îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă şi în urgenţe medicale la nivelul judeţului Vrancea. Proiectul s-a implementat incepand cu luna septembrie a anului 2011. Vrancea este al cincilea judet din tara in care a fost realizat acest proiect pilot si primul din zona Moldova.

Scopul Dispeceratului Integrat este de reducere a timpului de răspuns pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă de pe teritoriul judeţului Vrancea.

Prin serviciile Dispeceratului Integrat, se asigura un transport medical asistat eficient, reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă şi creşeterea capacităţii operaţionale a structurilor de intervenţie.

Prin apariția unui astfel de dispecerat unic integrat s-a dorit eliminarea suprapunerii forțelor, evitarea disfuncționalităților în cazul urgențelor medicale, conlucrarea structurilor din cele două instituții, primul ajutor calificat și asistența medicală de urgență, urmând să fie mult îmbunătățită.

Serviciul de Ambulanţă Vrancea a primit ____________ solicitări în anul 2012, faţă de ______________ solicitări în anul 2011.